Rf-Technologies ontvangt de ‘Factory of the Future’ award

De Belgische productiesite van Rf-Technologies heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in haar menselijke organisatie, in slimme technologie, duurzaamheid en netwerken. Deze inspanningen werden op 6 februari 2019 bekroond door het label ‘Factory of the Future’, de hoogst mogelijke erkenning voor de maakindustrie in België. Voor de klanten en distributiepartners van Rf-Technologies toont dit label aan dat Rf-Technologies de lat hoog legt, met rechtstreekse resultaten op vlak van levertermijn en kwaliteit.

 

Twee sleutels tot succes: een duidelijke visie en een sterk team.
Om als productiebedrijf een duurzame toekomst in België te hebben, heeft Rf-Technologies aan de 7 sleuteltransformaties gewerkt die deel uitmaken van het actieplan ‘Made Different’. Elke transformatie verdient aandacht en de 7 transformaties gaan hand in hand samen: dat is de grote sterkte van dit traject. “Uiteraard kan je hier niet in stappen zonder een sterk team dat samen gelooft in het realiseren van de verschillende transformaties.”, vertelt Bernard Santens, gedelegeerd bestuurder van Rf-Technologies. “In die zin bekroont deze award niet alleen de technologische innovatie en duurzaamheid van onze productiemethoden, maar ook de expertise en gedrevenheid van het hele team.”

Een technologische roadmap met ecologische KPI’s.
Duurzaamheid is in veel gevallen een logische keuze en brengt vaak een positieve economische impact met zich mee. Bij gebouwbeheer bijvoorbeeld neemt Rf-Technologies altijd de ecologische aspecten in aanmerking. “Ook voor de eindproducten denken we aan de ecologische voetafdruk. Zo verkopen we sinds eind 2016 een eigen veerteruggangmotor die de meest energiezuinige op de markt is.”, voegt Bernard Santens toe.

Een open geest en talrijke netwerken.
“In al onze partnerschappen streven we naar een goede wisselwerking zodat alle partijen het beste uit de samenwerking kunnen halen.”, concludeert Jürgen Van De Velde, Operations Manager. Zo heeft het bedrijf een unieke samenwerking met een lokaal maatwerkbedrijf en een zeer nauwe band met een lokale technische school. Het bedrijf is ook gelinkt aan verschillende werkgroepen, waaronder Belgische en Europese comités waar het, samen met andere spelers uit de sector, de normen qua brandbeveiliging bewaakt.

Onze visie: een topbedrijf zijn, vandaag en in de toekomst.
Vandaag is Rf-Technologies trots op het behalen van het label ‘Factory of the Future’. Het bedrijf is zich er ook van bewust dat het traject daar niet bij stopt. In de vestiging in België zal Rf-Technologies naar de ideale combinatie blijven zoeken tussen kwaliteit, levertermijn en efficiëntie.

Contact: press@rft.be 


De Factory of the Future award die Rf-Technologies gisteren ontving is de hoogste erkenning voor de maakindustrie in België.

De ‘Factory of the Future’ award vergt een hoge mate van inspanningen om de verschillende transformaties richting ‘Industry 4.0’ te bereiken. Deze transformaties werden gedefinieerd in het ‘Made Different’ project, gelanceerd door Agoria, de Belgische federatie voor de technologische industrie en Sirris, het kenniscenter voor en van de Belgische technologische industrie.

 

Whitepaper: 'Factories of the Future: 12 cases uit de praktijk'

Hoe kan u zich als productiebedrijf wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst?
Hoe pakken andere bedrijven dit aan en wie neemt in België het voortouw?
Ontdek welke hefbomen de 12 Factory of the Future winnaars van 2019 gebruiken om de toekomst te omarmen.

 

Download hier het inspiratieboek ‘Factories of the Future: 12 cases uit de praktijk’.