2 projecten: vuurdoop voor de IXI-veldmodules!

De veldmodules IXI-R1 en IXI-R2 kregen in 2016 heel wat aandacht van Belgische installatiebedrijven. Twee projecten illustreren het groeiende succes van deze controllers: kOsh campus in Herentals en Warlandis in Jette.

Voor de nieuwe kOsh campus in Herentals werd de expertise van Druart uit Aalst ingeschakeld voor het aanleggen van de HVAC-installatie. Druart vertrouwde niet alleen voor het leveren van de brandkleppen op Rf-Technologies: in dit project deed het bedrijf ook beroep op Rf-Technologies voor het aansturen van de gemotoriseerde brandkleppen op afstand.

92 gemotoriseerde brandkleppen werden uitgerust met de optie IXI-R1, een universele veldmodule die via BACnet of Modbus kan communiceren met verschillende gebouwbeheersystemen. Zo communiceert de IXI-R1 op kOsh met het gebouwbeheersysteem van Schneider.

De voorbekabeling van de veldmodules met de motoren door Rf-Technologies zorgde voor een aanzienlijke tijdwinst op de werf.
Wij overwegen om deze veldmodules ook op onze volgende werf toe te passen”, weet Arjan Vandorland, projectleider bij Druart, ons te vertellen. En om de daad bij het woord te voegen, stuurde hij Rf-Technologies meteen de plannen van het nieuwe project.

Ook Vandewalle NV uit Jabbeke kijkt tevreden terug op haar eerste project met de IXI-modules. In het woonzorgcentrum Warlandis in Jette communiceren 464 brandkleppen via de IXI-R2 veldmodules met het Priva gebouwbeheersysteem. De helft van de brandkleppen werden voorzien met de IXI-R2-modules, de rest van de brandkleppen werden op de module aangesloten met behulp van een langere kabel met stekkeraansluiting.

De hoeveelheid kabels werd geminimaliseerd doordat het gebouwbeheersysteem de IXI-veldmodules aanstuurt via bus-kabels. Dit werd als heel positief ervaren: “2 regeltechnici waren een maand vroeger klaar dan voorzien door de toepassing van jullie bus systeem”, aldus Gert-Jan Andries van Vandewalle. Ook de mogelijkheid om de veldmodules los te klikken wanneer in de nabijheid moest worden gewerkt, was een praktische opsteker!